Vil grille sunnere

I dag er vi mer opptatt av sunnhet i forhold til grilling enn vi var for fem år siden, og mange velger bevisst sunne kjøttprodukter når de griller til hverdags.

I en undersøkelse som Synovate nylig gjennomførte for MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, svarte 55 prosent at sunnhet er viktigere når de fyrer opp grillen nå enn før. Spesielt kvinner under 40 år, de med høyere utdannelse og inntekt er ekstra opptatt av at grillmaten skal være sunn.

Så mange som 4 av 10 sier de velger sunne kjøttprodukter når de griller i hverdagen. Blant kjøttprodukter vi opplever som sunne å grille, kommer kyllingfilet på førsteplass. Biffer og fileter av storfe, svinefilet og koteletter oppgir også mange at de opplever som sunne grillvalg, i tillegg til andre kyllingprodukter.

Bommer på tilbehøret
Rent kjøtt er gode og sunne valg på grillen, rikt på protein og andre næringsstoffer kroppen trenger. Det er ofte tilbehøret, som fete sauser, oljebaserte dressinger og potetsalat som ødelegger for at et grillmåltid både kan være sunt og kalorifattig.

Oslofolk er innovatører
Det er store forskjeller i nordmenns grillvaner avhengig av bosted, kjønn, alder, utdanning og inntekt, viser den nye undersøkelsen. Som så ofte ellers er Oslofolk i en særstilling i matveien. Undersøkelser viser at sunnhet er viktigere for folk i Oslo enn ellers i landet. Kvinner under 40 år, de med høyest inntekt og utdannelse vil også helst spise sunne grillretter.

Oslofolk blir ofte betegnet som innovatører i matveien. Nye mattrender kommer til hovedstaden først, og sprer seg ut over landet noe senere. Trolig er det også slik med grillmaten, og flere kommer til å bli bevisste på at grillmat skal være både god og sunn fremover.

Både biffer, fileter og koteletter er sunn grillmat. Så vær heller mer varsom med pølser, hamburgere og grillribbe om du griller ofte.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.