Pulled pork med bbq-saus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pulled pork, eller revet svinekjøtt, er en klassisk amerikansk bbq-rett. Denne varianten pulled pork av svinenakke med sennep og rub er laget av matrådgiver i MatPrat og verdensmester i grilling, Bjørn Tore Teigen. Til Teigens pulled pork serveres selvsagt Teigens bbq-saus.

Ingredienser

  • 212 kg benfri svinenakke
  • 150 g fransk sennep
  • 80 g rub-a-dub (krydderblanding)

Teigens bbq-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco

Slik gjør du

  1. Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel grillkrydder rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 °C, ca. fem timer.
    Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden). Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  2. Lag bbq-saus. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
  3. La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
    Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet, da kjøttet er varmt.

Server pulled pork med hot og deilig bbq-saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.