Hot grillet skinkebiff med maiskolbe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Med koriander, vårløk, chili og lime blir skinkebiff både frisk og sterk. Hot grillet skinkebiff med grillet maiskolbe er sunn og spicy hverdagsmat

Ingredienser

  • 600 g skinkebiff , i skiver
  • 1 ss olje , til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Oljedressing:

  • 1 stk rød chili , i skiver
  • 2 stk vårløk , i skiver
  • 2 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss olje

Maiskolber:

  • 4 stk maiskolbe
  • 2 ss romtemperert smør
  • saft og skall fra 1 stk lime
  • 1 ts havsalt
Vis næringsinnhold
Energi
450kcal
Fett
20g
Protein
39g
Karbohydrat
25 g
Jern
2.5 mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Rens maiskolber og ha dem i en kjele med kokende vann i ca. 2 minutter.

2. Bland chili, vårløk, koriander og olje sammen til en dressing. La den stå litt for å trekke smak, og hell den over kjøttet rett før servering. 

3. Rør sammen smør, limesaft og –skall. Pensle maiskolber med limesmør og grill i 5-6 minutter. Strø maldonsalt over ved servering.

Pensle gjerne maiskolbene med limesmør både før og etter grilling for ekstra god smak.

4. Pensle skinkebiffer med olje, krydre med salt og pepper. Grill i 2-3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

Server saftig skinkebiff med en hot oljedressing og deilig grillet maiskolbe.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.