Biffwrap med guacamole og grillet paprika

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Grill marinert ytrefilet av storfe på spyd, og server spydene i tortillalefser sammen med guacamole og grillet paprika. Kjempegodt!

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe

Marinade:

  • 2 ss olje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • saft og skall fra 12 stk lime

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • saft av 1 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk koriander

  • 2 stk rød paprika
  • 2 stk oransje paprika
  • 8 stk fullkorntortilla
  • 8 stk grillspyd

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 3x3 cm. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kjøttet. Mariner kjøttet i minimum 1 time.

Legg gjerne kjøttet i en dobbel pose og tilsett marinade. Vend godt på posen slik at alt kjøttet dekkes av marinaden.

2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokadokjøttet med en gaffel.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

3. Bland hvitløk, chili og avokado. Smak til med limesaft, salt og pepper. Tilsett finhakket koriander.

Du kan også kjøre alle ingrediensene til passende konsistens i en mikser. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker gaffel. Legg avokadosteinen ned i den ferdige guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.

4. Del paprika i to, og ta ut kjernen. Pensle paprika med litt olje og legg dem på grillen med skinnsiden ned. La dem grille i 5-10 minutter, eller til de er møre. Dra forsiktig av skinnet og skjær paprika i strimler.

5. Tre biffterninger på spyd, og legg dem på grillen i 6-8 minutter. Snu dem ofte.

6. Varm tortilla raskt på grillen og anrett dem med guacamole, grillet paprika og biffspyd. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.