Biff- og scampispyd med asiatisk salat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Surf and turf er betegnelsen på retter som kombinerer kjøtt og skalldyr – som oftest biffkjøtt og hummer eller krabbe. Her er surfen og turfen tredd på spyd og servert med en deilig asiatisk salat.

Ingredienser

  • 600 g biff av ytrefilet storfe
  • 12 stk kokt og renset scampi
  • 2 stk lime
  • 2 dl søt chilisaus
  • 8 stk grillspyd

Salat:

  • 1 pk aspargesbønner (à 250 g)
  • 3 stk vårløk
  • 7 stk reddik
  • 12 pk ruccula
  • 3 ss søt chilisaus
  • saften av 1 stk lime

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Del ytrefilet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Skjær lime i båter. Tre kjøtt, scampi og lime vekselvis på spyd.

2. Kok bønner i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i isvann, da beholder de den fine grønnfargen. 

3. Skjær vårløk og reddik i skiver. Vask salat. 

4. Ha vårløk, reddik, bønner og salat i en bolle. Bland chilisaus og lime til en dressing, og hell over grønnsakene.  

5. Pensle spydene med chilisaus, og grill dem 3-4 minutter på hver side.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.