Bhuna Beef Pappar

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Bhuna Beef Pappar er en klassisk pakistansk rett med storfekjøtt og masse gode kryddersmaker. Retten serveres tradisjonelt som en av flere retter som serveres samtidig.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av storfe
  • 2 ss olje til steking
  • 240 g langkornet middagsris

krydderblanding

  • 12 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt fenugreek (fås i innvandrerbutikker)
  • 12 ts chilipulver
  • 1 ts rispulver eller maisenna
  • 1 g malt gurkemeie
  • 3 ts malt ingefær

  • 1 stk finhakket løk
  • 3 stk hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 dl brun eddik, 7 %
  • 112 dl oksekraft eller buljong
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
520kcal
Fett
10.4g
Protein
53.3g
Karbohydrat
52.4 g
Jern
8.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

2. Bland i sammen spisskummen, koriander, kanel, fenugreek, chilipulver, rispulver, gurkemeie og malt ingefær.

3. Stek kjøttet i en varm stekepanne med olje. Når kjøttet er brunt, ta det ut. Stek deretter løk, hvitløk og ingefær. Når løken er blank, tilsett kjøttet og krydderblandingen. 

4. Tilsett deretter eddik, kraft, sukker, salt og pepper. Legg på lokk og kok til kjøttet er mørt. 

5. Bruk matpapir som "tallerkener". 

 Serveres med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.