Råmarinert flatbiff av rein

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Flatbiff av rein er utrolig mørt. Kjøttet egner seg godt både helstekt eller i skiver som biff, eller i en forrett som her. I denne retten får det naturlige viltkjøttet selskap av en skarp og smakfull saus med asiatisk preg.

Ingredienser

  • 200 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrfilet
  • 1 dl soyasaus
  • 50 g sukker
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 14 stk finhakket rødløk
  • 5 g finhakket frisk ingefær
  • saft av 12 stk sitron
  • saft av 12 stk lime
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du


1. Renskjær flatbiff av rein. Legg flatbiff over på et dobbelt lag med plastfolie. 


2. Brett plastfolien over kjøttet og rull forsiktig, mens du strammer til på sidene.


3. Snurr rullen ytterligere, og brett inn endene slik at rullen blir fast og jevn. Gjenta eventuelt prosessen på neste kjøttstykke. 

4. Legg rullene i fryseren over natten. Ta opp de dypfryste rullene og la dem ligge i kjøleskapet i ca. 15 minutter før du skjærer dem.

5. Kok opp soyasaus og sukker. Når sukkeret er oppløst, ha i chili, rødløk og ingefær. La det trekke på svak varme i 5 minutter. Avkjøl. Smak til med sitron- og limesaft og finhakket gressløk.

6. Skjær rullen i løvtynne skiver med oppskjærmaskin, eller så tynt du kan med en skarp kniv. Legg skivene direkte på et fat. Ha sausen over kjøttet noen minutter før servering. Pynt eventuelt med vårløk eller gressløk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.