Gravet kjøtt av storfe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Graving av kjøtt er enkelt, og smaker i tillegg kjempegodt! Her har du oppskriften på gravet storfekjøtt. Passer ypperlig som kveldssnacks med en god sennepssaus og litt pickles til. 

Ingredienser

  • 500 g ytrefilet av storfe
  • 112 ss salt
  • 112 ss sukker
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 4 stilker frisk rosmarin , eller andre friske urter

Sennepsdressing:

  • 2 ss ravigottesaus
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss majones
  • 2 ss seterrømme
  • 12 ts salt
  • 14 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.

2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.

3. Dekk formen med plastfolie.

4. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i 3-4 døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.

5. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.

Server tynne skiver av gravet storfekjøtt med sennepsdressing og pickles. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.