Florentinsk ostekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Prøv denne nydelige ostekaken med smak av kanel og kakao.

Ingredienser

Kakebunn:

  • 180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 80 g smeltet smør

Krem:

  • 400 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 5 stk egg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 2 ts malt kanel

Glasur:

  • 212 dl seterrømme eller créme fraîche
  • 125 g melis

Pynt:

  • 50 g revet kokesjokolade
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kakaopulver

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til bunnen i en hurtigmikser og kjør det sammen til en jevn masse. Klem det ut i en springform (24 cm) og sett til side.

2. Vask miksebollen og tilsett alle ingrediensene til kakekremen. Kjør det i hurtigmikseren til det er godt blandet og glatt uten klumper.

3. Hell kremen forsiktig over kakebunnen. Det er lurt å la kremen renne over en øse som nesten hviler mot bunnen – på den måten unngår du at deler av bunnen løser seg opp i kremen.

4. Stek kaken ved 170 ºC i ca. 1 time eller til kaken så vidt er fast.

5. Bland sammen rømme og melis til glasuren. Ta kaken ut av ovnen og hell over rømmeglasuren. Fordel den jevnt over kaken og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Ta ut kaken og avkjøl den helt.

6. Dryss over revet mørk sjokolade og en blanding av kanel og kakao før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.