Ribbesandwich med frukt og valnøtter

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Julaften på en skive! Ribbesandwich med dressing, pære, selleri og valnøtter er som en smakebit av juleribba med waldorfsalat. Perfekt når du er i litt julestemning og lysten på noe godt.

Ingredienser

  • 320 g stekt ribbe
  • 8 skiver tynne landbrød
  • 2 ss smør

Salat:

  • 1 stk pære i terninger
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 20 stk blå druer delt i to
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri) i små terninger

Dressing:

  • 40 g majones
  • 75 g gresk yoghurt
  • ca. 1 ss sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær stekt ribbe i tynne skiver.

2. Fres skiver av landbrød i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir.

3. Lag salat. Bland sammen pære, vårløk, valnøtter, druer og stilkselleri. 

4. Lag dressing. Bland sammen majones og yoghurt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

5. Smør dressingen på stekt landbrød. Legg skiver av ribbe på halvparten av brødskivene, topp med salatblandingen og den andre halvparten av brødskivene.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.