Ribbesandwich med fiken og brente mandler

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Nå er det jul igjen! Gløgglasert ribbe, fiken, blåmuggost og brente mandler mellom to skiver ristet brød gir mye jul i munnen. Dette er sandwichen som gir gladstemning! 

Ingredienser

  • 320 g stekt ribbe
  • 2 ss smør
  • 8 skiver landbrød
  • 4 ss julegløgg
  • 1 pk salatmix (á 65 g)
  • 80 g blåmuggost i skiver
  • 2 stk frisk fiken i tynne skiver
  • 50 g grovhakkede brente mandler

Slik gjør du

1. Fres skiver av landbrød i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir.

2.  Skjær ribbe i tynne skiver. Fres ribbeskiver raskt i en varm stekepanne med smør til de er gjennomvarme, 2-3 minutter. Hell over gløgg og vend skivene i væsken. Se til at det ikke svir seg.

3. Legg salat på halvparten av skivene med landbrød. Legg ribbe, skiver av blåmuggost og fiken lagvis på skivene. 

4. Dryss over brente mandler, legg på den andre halvparten av brødskivene som lokk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.