Burger med glasert rødløk

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sugen på en liten smak av jul? Burger med medisterdeig, eple- og sellerisalat og glasert rødløk er helt klart en saftig burgervinner i førjulstida.

Ingredienser

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt pepper

Glasert løk:

  • 2 stk rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann (evt. rødvin eller eplejuice)

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stk eple i strimler
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss grovhakket frisk kruspersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

1. Lag glasert løk. Rens rødløk, del i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann, kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten.

2. Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side. 

3. Lag eple- og sellerisalat. Bland sammen eple og selleri, tilsett crème fraîche og bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Skal du kutte eple til flere porsjoner kan du legge eplestrimlene i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at de blir misfarget.

4. Varm burgerbrød. Anrett eple- og sellerisalat på brød, legg på burger og topp med glasert rødløk. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.