Svinestek kokt i krydderbuljong

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Koke steken? Går det? Javisst! Om du lar steken trekke i en god buljong rett under kokepunktet til den er ferdig får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Nydelig til middag, og supert som pålegg i mange dager etterpå!

Ingredienser

  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk løk i biter

1 kvast friske urter

Vis næringsinnhold
Energi
303kcal
Fett
8.3g
Protein
54.9g
Karbohydrater
1.5g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Surr eventuelt steken med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret.
  2. Kok opp buljong og legg i løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen. Senk varmen og la steken trekke på 90 °C i ca. 1 time til et steketermometer viser 75 °C i kjernetemperatur.
  3. Lag sjysaus av 6 dl kraft. Smak til med salt og kvernet pepper, litt soyasaus og sennep. Tilsett et par dråper sukkerkulør for mer farge.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken. Bruk kokekraften i stedet for vann.

Server steken med ris, eventuelt en varm potetsalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.