Puspas

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Denne retten kommer fra Bergen. Den ligner veldig på Irish Stew, og det er vel ikke helt usannsynlig om den har funnet veien over Nordsjøen til Vestlandet.

Ingredienser

  • ca. 115 kg lammebog
  • 4 stk gulrot
  • 1 kg hodekål
  • 8 stk potet
  • 2 ts salt
  • 2 ts hel pepper
  • 6 dl vann

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i porsjonsstykker. Skrell poteter og gulrøtter, og del dem i store terninger. Skjær kålen i store skalker.

2. Legg kjøtt, poteter, gulrøtter og kål lagvis i en kjele med salt og pepper mellom lagene.

3. Hell over vannet. Kok opp og skum av. La det småkoke under lokk til alt er mørt og potetene begynner å mose seg, ca. 1 1/2 -2 timer.

Server flatbrød til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.