Lys lapskaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.

Ingredienser

  • 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
  • 7 dl vann eller kraft
  • 800 g potet , i terninger
  • 200 g kålrot , i terninger
  • 200 g gulrot , i terninger
  • 100 g sellerirot , i terninger
  • 12 stk purre , i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Ha kjøtt i en gryte, hell på vann til det dekker. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen.

2. Senk varmen og la det småkoke i ca. 45 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt.

3. Tilsett potet- og grønnsaksterninger. Kok videre til alt er mørt, ca. 20 minutter.

Lapskaus kan også lages med kokt svineknoke eller rester av annet kokt kjøtt. Kok da grønnsakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.

4. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille ved servering.

Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.

Server med flatbrød.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.