Lam i dill

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammekjøtt har sterke tradisjoner og er kulturelt utbredt over hele verden. Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 6 dl vann
  • 112 ts salt
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk purre

Saus:

  • ca. 4 ss hvetemel utrørt i litt vann
  • ca. 2 ss frisk dill
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • saften av 1 stk sitron
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Kok opp vannet og legg i kjøttet. La koke opp på nytt og skum godt av. Ha i salt, sett på et lokk og la kjøttet trekke på kokepunktet 45 minutter. Rør forsiktig rundt av og til.
  2. Skjær grønnsakene i skiver og la dem koke med kjøttet de siste 10 minuttene under lokk. Pass på å røre foriktig rundt av og til. Sil kraften fra grønnsaker og kjøtt over i en kjele.
  3. Tilsett meljevning i kraften og rør. Ha i sitronsaft og sukker. La sausen tykne. Ha i dill mot slutten. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitronsaft.

Server med nykokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.