Lammekjøttboller i tomatsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Små, delikate kjøttboller er selvsagte på tapas- eller mezebordet. Med lammekjøttdeig får kjøttbollene ekstra mye smak. Mengden hvitløk og krydder kan du godt justere og variere ut fra egen smak og lyst. Godt blir det uansett! 

Ingredienser

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 ss strøkavring
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts revet muskatnøtt
  • 12 ts tørket oregano
  • 2 stk egg
  • 12 dl olivenolje
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk grønn paprika i strimler
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og strøkavring og bland det godt inn i deigen. Tilsett finhakket hvitløk, muskat og oregano. Bland inn ett og ett egg.
  2. Form massen til små kjøttboller ved hjelp av en skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.
  3. Varm olje i en stekepanne og stek kjøttbollene i porsjoner til alle er gjennomstekte. Legg dem over på en tallerken.
  4. Fres løk, hvitløk og paprika myk og blank. Tilsett tomat, tomatpuré, vin og buljong. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett kjøttbollene og la alt bli varmt. 

 

Dryss over hakket persille før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.