Høstgryte med lam

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det kan ikke gå galt når du blander ferskt lammekjøtt og rotgrønnsaker i en gryte, og lar det kose seg sammen over varmen til kjøttet er mørt. Perfekt til mørke høstkvelder!

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammekjøtt i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk gulrot i biter
  • 1 stk purre i strimler
  • 1 stk sellerirot i biter
  • 2 stk pastinakk i biter
  • 100 g grønnkål i tynne strimler
  • 112 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann

Slik gjør du

1. Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Skum godt av.

2. Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.

3. Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.  

Server med kokte poteter eller potetmos.

Rester av høstgryten kan du servere som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder, og legg en klatt rømme eller gresk yoghurt på toppen.

 


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.