Fransk lammegryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Få ting varmer bedre enn en deilig gryterett på den kalde tiden av året. Prøv denne enkle og smakfulle lammegryten!

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 3 ss olje eller margarin til steking
  • 10 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • ca. 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 2 stk gulrot
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 12 l vann
  • 1 stk laurbærblad
  • evt. 1 ts sukker

Slik gjør du

1. Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.

2. Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time. 

3. Tilsett tomatbønner. La alt bli gjennomvarmt. 

Server med ferskt brød og/eller ovnsstekte potetbåter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.