Stekt lam med tabbouleh

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. Den skal ikke kokes, men kun bløtlegges i kokende vann noen minutter før den er klar til bruk.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g ytrefilet av lam , eller annet benfritt stykke
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk hakket rødløk
  • 1 stk flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 12 stk agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 12 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Brun lammekjøttet raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper og stek ferdig i ovnen ved 125 °C til det har en kjernetemperatur på 70 °C. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver og serveres sammen med salaten.
  2. Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.