Parmesandekket lammecarré med søtpotetmos

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammecarré er både godt og lekkert. Den salte parmesanskorpen balanseres fint mot det saftige lammekjøttet og den søte mosen.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 112 kg lammecarré
  • 4 ss olje
  • 2 ss honning
  • 2 ss grov sennep
  • 3 skive tørt brød
  • 60 g finrevet parmesan
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk egg

Søtpotetmos:

  • 3 stk søtpotet
  • 1 stk bakepotet
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne og legg det i en ildfast form med bena opp. Bland honning og sennep og pensle over.
  2. Skrell potet og gulrot, del dem i biter, og kok dem møre.
  3. Kjør brød, parmesan, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til finsmulet i en kjøkkenmaskin. Pisk egg lett sammen i en bolle og ha i blandingen. Dekk lammecarréen med parmesanblandingen og stek den i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter. Når skorpen er gyllen og kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 °C er den ferdig. La kjøttet hvile 10-15 minutter før servering.
  4. Hell vann av grønnsakene og mos dem grovt sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  5. Del lammecarréen i skiver, ett ben per skive.

 

Server skiver av parmesandekket lammecarré med søtpotetmos.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.