Hvitvinsbraiserte lammeskanker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammeskank er i utgangspunktet ikke mør, men etter noen timers varmebehandling fremstår den som et smakfullt, saftig og mørt kjøttstykke. Her er oppskriften til deg som har god tid, men som allikevel ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet. 

Ingredienser

  • 4 stk lammeskank
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 2 stk hvitløk
  • 1 stk paprika
  • 3 stk grønn chili
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss rosépepper
  • 712 dl hvitvin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 stk grønn frisk asparges
  • 4 stilk frisk basilikum

Slik gjør du

Du trenger: Lammeskanker, paprika, hvitvin, chili, hvitløk, rosmarin, rosèpepper, pepper og salt. 

1. Gni lammeskanker med salt og pepper, og legg dem i en ildfast form.

2. Legg hvitløk, paprika, chili og rosmarin i formen sammen med lammeskankene. Dryss over rosèpepper og hell på hvitvin.

3. Ha aluminiumsfolie over formen og sett den i ovn på 150 °C  i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.

Om du vil ha mer farge på skankene kan du fjerne aluminiumsfolien og skru ovnen på sterkere overvarme de siste minuttene.

4. Ta paprikabiter og chili ut av stekesjyen. Sil sjyen, og legg paprika og chili tilbake sammen med sjyen. Bruk en stavmikser og kjør til du har en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

5. Skrell asparges. Kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter, eller til de er knapt møre.

6. Hell saus i dype tallerkener og legg en lammeskank i hver av dem. Pynt med basilikum og lettkokte grønne asparges.

Varm gjerne tallerkenene litt slik at sausen holder seg god og varm til du får servert dine gjester.

Server saftige lammeskanker og fyldig saus med noen skiver godt brød og eventuelt grønnsaker i staver. Sausen passer perfekt som en dip.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.