Gresk lammepai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

For mange er gresk mat synonymt med lam, og i denne paien samler vi essensen av de gode smakene. Lukk øynene og drøm deg tilbake til en liten, gresk taverna.

Ingredienser

4
Porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 stk egg

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss olje
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 1 stk hakket rødløk
  • 20 stk sorte oliven
  • 10 stk grovhakkede soltørkede tomater
  • 50 g frisk spinat
  • 2 stilk frisk timian

salt og pepper

  • 4 stk egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

1. Smuldre mel og smør fint med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett egg og kna deigen raskt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.

2. Klem paideigen ut i en paiform og forstek paiskallet i ca. 10 minutter ved 200 ºC. 

3. Stek kjøttdeig i olje til det er gjennomstekt. Tilsett løk og hvitløk underveis. Bland inn oliven, soltørkede tomater, spinatblader og timian mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper. Fordel alt i paiskallet.

4. Visp sammen egg og melk og smak til med salt og kvernet pepper. Hell eggeblandingen i paiskallet og stek paien ved 200 ºC i ca. 20 minutter eller til paien er gyllen.

Server gresk lammepai varm eller lun med en god salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.