Skinkebiff med eple- og byggrynsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag en frisk, deilig salat med byggris, eple, sitron og gulrot. Server med rosmarinstekte skinkebiffer av norsk kvalitet – godt, nytt og nyttig!

Ingredienser

  • 4 stk skinkebiff , à 150 g
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 2 ss margarin til steking

Eple- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk eple
  • 1 stk gulrot
  • saften av 1 stk sitron
  • 1 pakke salatmix , à 65 g
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
408.8kcal
Fett
8.8g
Protein
38.3g
Karbohydrater
38.4g
Jern
1.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir. Gni det inn med urter, salt og pepper. Legg til side for å trekke smak.

2. Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann, 12-15 minutter.

3. Skjær eple i båter. Bruk en skreller eller ostehøvel og skjær gulrot i tynne strimler på langs. Legg eplebåter og gulrotstrimler i en skål og press over sitronsaft. Vend inn salat.

4. Brun skinkebiff i en varm stekepanne med margarin, 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek skinkebiffene i ca. 4 minutter. La biffene hvile et par minutter før du skjærer dem i tykke skiver.

5. Hell av kokevannet på byggrisen og skyll den med kaldt vann. La den renne godt av seg og vend den lett inn i resten av salaten. Smak til med salt og pepper.

Anrett salaten på tallerkener sammen med saftig skinkebiff i skiver.

Mer saft ut av en sitron? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.