Kyllingsalat med bønner og linser

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingsalat med mør, norsk kylling, bønner og linser er en lett og smakfull middag eller lunsj. Chili og lime gjør salaten frisk, syrlig og hot. 

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet i små terninger, à 120 g
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 1 ts chilipulver
  • saft av 12 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 pk ertebønne-linsemiks , à 125 g
  • 1 stk agurk i små terninger
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 2 stk hjertesalat revet i grove biter
Vis næringsinnhold
Energi
194.3kcal
Fett
4.6g
Protein
26.4g
Karbohydrater
12.5g
Jern
0.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Fres hvitløk raskt i en varm stekepanne med olje. Legg i terninger av kyllingfilet, hell på vann og ha i buljongterning. Sett på lokk og la det trekke i 2-3 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.

2. Smak til kyllingen med chilipulver, limesaft, salt og pepper. Kraften skal være sterk, men også syrlig. Avkjøl litt.

3. Bland sammen ertebønne-linsemiks, agurk, rødløk og hjertesalat i en bolle. Hell kyllingbitene og kraften over i bollen med grønnsaker og bland godt.

Salaten smaker ekstra godt om du drysser over grovhakket koriander og mynte før servering.

Anrett salaten i en stor bolle eller i dype tallerkener.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.