Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. 

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje

  • 1 stk løk i båter
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 12 ss olje
  • 2 ss rød karripasta
  • 2 boks lett kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl vann
  • 2 stk gulrot i staver
  • 1 pk frisk babymais
  • 1 stk grønn paprika i biter
  • saft og skall av 12 stk lime
  • 1 ts sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 200 g fiberris
Vis næringsinnhold
Energi
545kcal
Fett
24.77g
Protein
31g
Karbohydrater
47g
Jern
2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: svinekjøtt i strimler, olje, løk, hvitløk, olje, rød karripasta, lett kokosmelk, vann, gulrot, frisk babymais, grønn paprika, lime, soyasaus, sukker, fiberris.

1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side. 

2. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.

Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken.

3. Kok ris etter anvisning på pakken. 

4. Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.

5. Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus. 

Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.

Strø over litt hakket vårløk og server den smakfulle gryta med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.