Indisk curry med strimlet svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Indisk curry er en super hverdagsgryte. Karripasta, kokosmelk og ingefær gir varme fra Asia, og blandet med gulrot, sukkererter, kål og norsk svinekjøtt i strimler har du en spennende, smaksrik rett.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk løk i båter
  • 60 g finhakket frisk ingefær
  • 4 ss indisk karripasta
  • 2 boks lett kokosmelk (à 400 ml)
  • 4 stk revet gulrot
  • 400 g kinakål i strimler
  • 20 stk sukkererter i strimler
  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
452.5kcal
Fett
22.8g
Protein
39.5g
Karbohydrater
19.1g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Varm margarin i en kjele. Når margarinen har sluttet å bruse, fres løk og ingefær til det er mykt og blankt. Ha i karripasta og fres i et minutt til. Tilsett kokosmelk og revet gulrot, kok opp.

2. Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir og ha det i gryten. Kok opp og senk varmen, og la gryten koke på svak varme i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.

3. Ha i kinakål og sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.

Bruk en liten kniv og rens sukkerertene ved å dra av strengen.

 

4. Smak til med fiskesaus, salt og pepper.

Server den indiske currygryten i dype skåler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.