Sveler

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 6 ss sukker
  • ca. 500 g hvetemel
  • 1 ss strøken natron
  • 12 ts hornsalt
  • 1 l kefir
  • 2 ss smeltet smør

Slik gjør du

1. Visp egg og sukker godt.

2. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt. La gjerne røren svelle en 1/2 time før steking.

3. Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker.

Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.