Sukkerbrød

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Et sukkerbrød er kanskje kaken de aller fleste kjenner. Luftig og flott, kan spises som det er med litt melisglasur eller fylles og bli til en lekker bløtkake eller marsipankake.

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 5 stk egg
  • 150 g (1 3/4 dl) sukker
  • 150 g (2 1/2 dl) hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du


Du trenger: egg, sukker, hvetemel og bakepulver.

 

1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.


2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.


3. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.


4. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.

5. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.


6.
Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.

7. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.


8.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.

Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.