Saftig krydderkake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Her har du en fantastisk saftig og smakfull kake som er lett å lage og flott å ha med seg ut på tur!

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • 300 g rørsukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts revet frisk ingefær

1 knivsodd salt

  • 12 ts malt nellik
  • 12 ts malt kardemomme
  • 12 ts malt allehånde
  • 150 g mykt smør
  • 100 g hakkede valnøttkjerner
  • 2 dl rosiner (bløtlagt i litt rom eller juice)

Glasur

  • 125 g kremost med pepper
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og sikt inn mel og krydder. Varm/smelt smøret til det har samme konsistens som røren og bland det inn i røren. Vend inn valnøtter og bløtlagte rosiner.

2. Hell røren i en godt smurt form og stek den ved 180 ºC i ca 30-35 minutter. Sjekk at kaken er ferdig med en liten kniv.

3. Visp sammen alle ingrediensene til glasuren. Avkjøl kaken, og smør glasuren over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.