Saftig appelsinkake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en supersaftig og frisk appelsinkake som smaker deilig til kaffen. Kaken er også fin å ha med seg i tursekken på fjellet i påsken.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk egg
  • revet skall av 1 stk appelsin
  • 34 dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
  • 112 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel

Til dynking av varm kake:

  • presset appelsinsaft av 2 stk appelsin

Glasur:

  • ca. 300 g melis
  • 2 stk eggehvite
  • skall av 1 stk appelsin til pynt

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

2. Rør smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig.

3. Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg. Tilsett appelsinskall og -saft.

4. Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen. Ha røren i en smurt randform, ca. 22 cm i diameter.

Du kan også bruke en vanlig springform på 22 cm i diameter, eventuelt en langpanne.

5. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek kaken i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i kaken med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig stekt.

6. Ta kaken ut av ovnen, og stikk små hull i kaken med en pinne (f.eks. et grillspyd i tre). Hell presset appelsinsaft over kaken, og sett formen på en rist. Avkjøl. 

7. Når kaken er kald, hvelv den over på et fat. Rør sammen melis og eggehvite til en glasur og fordel den over kaken. Dryss over revet appelsinskall til pynt.

Du kan gjerne fryse kaken, men da må den være uten glasur.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.