Supporter-kake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er bursdagskaken for alle fotballinteresserte. Super kake for en barnebursdag!

Ingredienser

24
Porsjoner

Sukkerbrød:

  • 8 stk egg
  • 240 g sukker
  • 240 g hvetemel
  • 112 ts bakepulver

Sjokoladekrem:

  • 6 dl kremfløte
  • 2 plate kokesjokolade

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 1 kg bringebær
  • 1 tube rød kakegelé

melisglasur

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Denne store bursdagskaken begynner du å forberede 2 dager før selskapet. 2 dager før lages sjokoladekremen og dagen før lages hele kaken ferdig.
  2. Brekk sjokoladen i biter. Kok opp fløte tilsatt sjokoladebitene. Rør alt jevnt. Sett sjokoladefløten kaldt natten over. Pisk sjokoladefløten til den stivner og blir fast sjokoladekrem.
  3. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek ved 160 °C i ca. 40 minutter på nest nederste rille. Avkjøl kaken på rist.
  4. Del kaken i to og dynk den. Legg først det ene laget på et stort brett eller fjel. Bre sjokoladekremen over bunnen. Pisk kremfløten stiv og bre omtrent halvparten av kremen jevnt over sjokoladekremen. Fordel bær over og legg på det andre laget sukkerbrød. Dekk hele kaken med resten av kremen.
  5. Kjevle ut en stor firkant av marsipan, stor nok til å dekke både toppen og sidene. Ikke la den bli for tynn. Legg marsipanlokket over kaken og strekk ekstra godt rundt hjørnene for å unngå folder. Skjær vekk overflødig marsipan rundt kantene. Pynt kaken med bursdagsbarnets favorittfotballag. Bruk melisglasur, melisglasur tilsatt sukkerkulør/kakao og kakegelé.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.