Risgrøt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen.

Ingredienser

  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 l melk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok opp grøtris og vann i en gryte, og la det koke i 10 minutter på middels varme til vannet er nesten kokt inn.
  2. Hell i melk, kok opp og senk varmen. La grøten småkoke på svak varme i ca. 1 time, eller til den er passe tykk. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
  3. Smak til med salt.

Server risgrøt med “smørøye”, sukker og kanel.

Risgrøt kan godt kokes i stekeovn! Forvarm ovn til 100 °C. Kok opp grøtris med melk og sett på lokk. Sett gryten midt i ovnen i ca. 1 time.

 

Rosiner smaker også godt i grøten. Kok dem med fra starten. Lag gjerne en stor porsjon grøt. Da kan du lage riskrem eller rislapper dagen etter. Rester av risgrøt kan også godt fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.