Lutefisk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft og dermed den beste smak og perfekt konsistens.

Ingredienser

  • 2 kg lutefisk
  • 112 ss salt

  • 800 g mandelpotet , ringerikspotet eller gulløye
  • 400 g bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon

Slik gjør du

  1. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form. Dryss over salt. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter.
  2. Vask og kok potet til de er møre, ca. 20 minutter. Stek bacon i en panne til det er  sprøtt.
Tips: Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.