Kokt kveite

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.  Enkelt å få til og smaker himmelsk. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g kveite i skiver (à 200 gram)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g smør , i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper

  • 600 g potet

Slik gjør du

  1. Sett over potetene til koking.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.
  3. Kok opp kremfløten og kok den inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og eddik. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.
Agurksalaten blir ekstra god om du lager den et par timer før du skal spise
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.