Klassisk rakfisk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på den klassiske varianten. Passer ypperlig som forrett til julematen.

Ingredienser

  • 300 g rakfisk
  • 4 stk kokte mandelpotet
  • 4 ss seterrømme
  • 12 stk rødløk
  • 12 stk purre
  • 4 stk lefse

Slik gjør du

  1. Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
  2. Server fisken med potet, rømme, rødløk. purre og lefse. 
Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakfisk til hovedrett bør du beregne ca 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.