Sherryfromasj

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sherryfromasj er en gammel klassiker. Den elegante desserten smaker nydelig med friske bær, men gjør seg også godt til kaffen sammen med en liten sjokoladebit.

Ingredienser

  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 4 stk gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sherry
  • 12 dl vann

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter, til de er myke.

3. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Smak til med sherry.

4. Kok opp 1/2 dl vann og trekk kjelen til side. Rør inn en og en gelatinplate til de smelter. Hell oppløst gelatin i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring.

5. Hell fromasjen i porsjonsglass eller i en større serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt til den er stiv. 

Pynt med friske bær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.