Eplechutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.

Ingredienser

  • 6 stk eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk sjalottløk , i ringer
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • skall av 12 stk sitron
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.

2. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la det koke på middels varme i 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre.

3. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. 

Oppbevar glassene mørkt og kjølig. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.