Fløyelsmyk kyllingleverpostei

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne fløyelsmyke posteien er deilig å smøre på små toast som en liten appetittvekker eller som forrett. Pynt med litt sylteagurk eller ripsgelé.

Ingredienser

  • 1 ss olje
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 112 dl madeira
  • 3 ss konjakk
  • 75 g smør
  • 300 g kyllinglever i biter
  • 2 dl melk
  • 3 stk egg
  • 2 stk eggehvite
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

  • 150 g smeltet smør

Slik gjør du

1. Fres hakket sjalottløk i olje til den blir blank. Tilsett urter, madeira og konjakk og la det småkoke til det er igjen ca. 2 ts av væsken.

2. Smelt smør og fres leveren lett til den akkurat skifter farge. Mos den i en hurtigmikser med resten av ingrediensene, den innkokte vinen og urtene. Sil røren og klem ut så mye væske som mulig.

3. Smør små, ildfaste former og fyll dem med røren til det er igjen ca. 5 mm til kanten. Sett formene i en langpanne i stekeovn. Hell kokende vann i langpannen halvveis opp på kanten av formene. Stek ved 110 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.

4. Smelt smøret forsiktig og fyll formene helt. Dryss over litt friske urter før smøret stivner. Smøret på toppen øker holdbarheten, samtidig som det er dekorativt med den gule overfl aten og grønne urter.

Kyllingleverposteien bør oppbevares kaldt og er holdbar (”uåpnet”) i minst en uke.

Tips: Bytter du ut ca. 100 g av kyllingleveren med gåselever (foie gras) i biter, så får du en eksklusiv variant!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.