Glassmestersild

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en sild som har lange tradisjoner i Norge. Passer perfekt på en skive rugbrød eller som en del av et større koldtbord. For mange er den et must i julen.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 10 stk spekesild
  • 2 stk løk , i skiver
  • 10 g frisk pepperrot , i tynne skiver
  • 2 stk gulrot , i skiver
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel pepper
  • 4 stk laurbærblad

Lake:

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 4 dl vann
  • 312 dl sukker
  • 1 ts ingefær , finhakket
  • 20 g frisk pepperrot , i terninger

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok opp ingrediensene til laken og la det koke til sukkeret er løst opp. Avkjøl.

2. Smak på silden. Er den veldig salt bør den skyldes i kaldt vann før bruk. Tørk silden med papir og del den opp i passe store biter. 

3. Legg sild , løk, grønnsaker, krydder og laurbærblad lagvis på et glass.

4. Hell laken over i glasset og sett i kjøleskap

PS: Silden bør stå to-tre døgn i kjøleskap før den spises.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.