Vinterfest uten julesmak

Selskapssesongen er allerede godt i gang. Nå går det i julebord, gløgglag, førjulslunsjer og pepperkakebakefest herfra til julaften.

Det er mye god julemat å glede seg til framover. Ønsker du å spare litt på godsakene og servere noe annet før høytiden braker løs, kan vi anbefale en saftig filet.

 

Å stelle i stand en lekker middag til vennegjengen i løpet av en kort fredagsettermiddag, er heller ingen umulig sak, da helstekte fileter lager seg "nesten selv".

 

Indrefileten er lang og smal, og den aller møreste delen på dyret. Indrefileten kan deles etter et visst mønster. Hvis man starter med å skjære indrefileten i biffer fra den tynneste enden, heter det første lille stykket Filet mignon. De neste biffene heter Tournedos, og blir skåret fram til der indrefileten blir jevnt like tykk. Den aller meste eksklusive delen heter Chateaubriand, og er betegnelsen på midstykket av fileten. Den siste delen kalles biffstykket.

 

Ytrefileten er også et veldig mørt stykke, men bredere og flatere enn indrefileten. Ytrefileten er jevnt tykk hele veien, og egner seg til biffer skåret i ca. to centimeter tykkelse.

 

Helsteker du indre- eller ytrefilet av storfe, er du så godt som garantert et bra resultat. Hvis du bruner kjøttet i panne for så å steke det forsiktig i ovn (husk steketermometer!), får du en lettlaget og velsmakende festmiddag.

 

 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.