Smultringer

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Smultringer hører julen til, og er for mange en av de 7 slag. Smultringer smaker også godt ellers i året, lag gjerne flere porsjoner og frys ned. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 30 stk smultringer. 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 500 g hvetemel
  • 14 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt

  • 3 pk smult til steking

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett pisket krem og smeltet, avkjølt smør. Ha i sitronskall og mel tilsatt kardemomme og hornsalt. Rør deigen sammen, og la den hvile en stund i kjøleskapet.
  2. Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.
  3. Kok kakene i smult eller matfett til de er passe brune og stekt helt igjennom.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.