Sandkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sandkaker, en klassiker som hører julen til, og er for mange en av de 7 slag. Spis dem som de er, eller fyll dem med en deilig vaniljekrem og friske bær.

Ingredienser

  • 100 g skåldede mandler
  • 250 g hvetemel
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 stk egg
  • 100 g sukker
  • ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

  1. Mal skåldede mandler på en mandelkvern eller i en foodprosessor. 
  2. Smuldre mel og smør sammen i en bolle. Ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Bland deigen godt sammen, dekk til bollen med plastfolie og la deigen hvile ca. 1 time i kjøleskap.
  3. Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformer godt, gjerne to ganger, med flytende margarin. 
  4. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i stekeovn i 10-15 minutter. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene. 
Oppbevar sandkaker i en tett kakeboks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.