Berlinerkranser

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Berlinerkranser, gode og søte småkaker til jul. En favorittkake for mange til jul.

Ingredienser

  • 2 stk hardkokt eggeplomme
  • 2 stk eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 250 g romtemperert smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk eggehvite til pensling
  • 3 ss perlesukker

Slik gjør du

Denne oppskriften gir deg ca. 60 berlinerkranser.
  1. Gni de kokte eggeplommene godt ut og rør dem sammen med de rå. Tilsett sukkeret og pisk eggedosis.
  2. Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. Melmengden må reguleres i forhold til størrelsen på eggeplommene. Elt deigen jevn, men ikke arbeid den for mye. Den kan lett bli kort og vanskelig å trille ut. Dekk til deigen med plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.
  3. Trill til pølser tynne som en lillefinger, del i ca. 12 cm lange biter og form til små kranser. Sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Pensle hver krans med sammenvispet eggehvite og strø med perlesukker.
  4. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter til de er lysegule og gjennomstekte. Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt. Vær forsiktig, kakene går lett i stykker. Oppbevar kakene i en tett boks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.