Panettone

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Panettone er en klassisk italiensk jule- og nyttårskake i stor, høy form. Italienerne pakker sin Panettone i vakkert nyttårspapir og gir bort i gave til venner og familie.

Ingredienser

  • 112 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 175 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 stk egg
  • 4 stk eggeplomme
  • 75 g sukker
  • revet skall av 12 stk appelsin
  • revet skall av 12 stk sitron
  • 50 g dadler uten sten
  • 50 g tørkede fiken
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede tranebær

Slik gjør du

1. Varm melk til den er fingervarm. Smuldre gjær i melken og rør til den har løst seg opp.

2. Rør inn 1/4 av melet, dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. 1/2 time. 

3. Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker og revet skall av sitron og appelsin. Bland salt sammen med det resterende melet. Tilsett mel og eggeblandingen vekselvis i den forhevede deigen. 

4. Rør smør mykt og tilsett det i deigen i flere omganger. Elt deigen godt. Dekk til bollen med plast og la deigen heve i ca. 2 timer til dobbel størrelse.

5. Kle en krukke i keramikk (ca. 2 liter) med bakepapir som står litt over kanten.

Smør eventuelt litt olje på innsiden av potten, da blir det enklere å få bakepapiret godt inntil.

6. Skjær tørket frukt i små terninger. Ha litt mel på bakebordet og kna fruktterningene inn i deigen. Form den til et rundt emne og legg den i krukken. Sett til heving i ca. 30 minutter.

7. Sett formen inn i ovn på nederste rille og stek kaken på 200 °C i ca. 10 minutter. Skru ned temperaturen til 175 °C og stek videre i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Skjær Panettone i skiver og server med pisket krem.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.