Gullkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er en velsmakende og saftig formkake med rosiner, rom og valnøtter. Passer perfekt sammen med en liten klatt nypisket krem og en kopp sterk kaffe.

Ingredienser

  • ca. 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 2 dl rosiner
  • 1 dl rom
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 6 stk eggeplomme
  • 225 g hvetemel
  • 112 ts bakepulver
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du

1. Legg valnøtter og rosiner i bløt i rom, gjerne over natten.

2. Rør smør og halvparten av sukkeret hvitt.

3. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret.

4. Bland smørkremen vekselsvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver.

5. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn røren. Tilsett valnøtter, rosiner og overskytende rom.

6. Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1 1/2 liter. Stek kaken på 175 °C i 3/4 - 1 time, bruk nederste rille i stekeovn. 

7. Hvelv kaken og avkjøl på rist.

Gullkaken kan fint fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.