Delfiakake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Delfiakake er en mektig klassiker som utvilsomt hører julen til! Kjeks og marsipan legges lagvis, med sjokoladeblanding mellom lagene. 

Ingredienser

  • 375 g kokesjokolade
  • 112 pk kokosfett (delfiafett)
  • 6 ss sterk kaffe
  • 4 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 12 stk søt kjeks (gjerne "Per")
  • ca. 150 g kulørt marsipan i tynne skiver
  • 2 pk gelétopper (á 100 g)

Slik gjør du

 

  1. Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.
  2. Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet. La blandingen avkjøle seg. 
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre.
  4. Legg røre, kjeks og marsipan lagvis i formen. Pynt med gelétopper. Sett kjølig til den er stiv, gjerne over natten. 
  5. Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.    

 

Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.