Frittata med spekeskinke

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Frittata er en italiensk omelettvariant. Lik med en vanlig omelett er den rask, enkel og sunn.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 200 g i skiver spekeskinke
  • 250 g frisk spinat
  • 1 stk rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss margarin til steking
  • 6 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 6 stk rød cherrytomat
  • 12 dl revet halvfet hvitost
  • evt. 2 ss revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
161kcal
Fett
10g
Protein
15.9g
Karbohydrater
1.8g
Jern
3.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skyll frisk spinat godt og la vannet renne av. Skjær løken i ringer. Fres den med finhakket hvitløk og finhakket chili i margarin ved middels varme.

2. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Visp eggene lett med salt og pepper og hell i pannen. Legg på halve tomater og revet ost. La eggeblandingen stivne ved middels varme.

3. Legg frittataen over på et fat. Del den i 8 like store deler. Anrett med spekeskinke på toppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.