Spekematpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En frisk og deilig spekematpai er en super rett du kan nyte i sommervarmen. Paien gjør seg utmerket som lunsj til vennegjengen eller på et flott tapasbord.  

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 300 g spekeskinke
  • 12 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk mozzarella , revet i biter
  • 6 stk hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk grønne oliven , delt i to
  • 12 pk ruccula

Paideig:

  • 125 g meierismør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Smuldre smør og mel i en bolle, tilsett kaldt vann. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.

2. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.

3. Forstek bunnen på 200 °C i ca. 15 minutter, bruk nederste rille. 

Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.

4. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i den forstekte paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en  gyllen farge. La paien avkjøle litt.

5. Anrett paien med spekemat, tomat, mozzarella, arisjokk, oliven og ruccula. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.