Kalkunfilet med waldorfsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Kalkun med den klassiske waldorfsalaten passer ekstra godt på en sommerlig buffet.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • ca. 135 kg kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Waldorfsalat:

  • 5 stk eple
  • 1 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 6 stk ananasring
  • 300 g blå druer
  • 100 g valnøttkjerner

Dressing:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl majones
  • saften av 1 stk sitron
  • ca. 2 ts sukker

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den i en stekepanne med smør. Sett inn et steketermometer slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen. Legg fileten over i en ildfast form og stek i ovnen ved 125 °C i ca. 1 time eller til steketermometeret viser 6 °C. La kalkunen hvile før den skjæres pent i skiver.
  2. Pisk kremfløten til waldorfdressingen stiv, og bland med majones. Smak til med presset sitron og sukker.
  3. Del eplene i to og fjern kjærnehuset. Skjær eplene i terninger. Skjær stilkselleri og ananas i passe store biter. Del eventuelt druene og ta ut steinene. Vend alt inn i dressingen sammen med valnøttene. Spar eventuelt noen nøtter til pynt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.